Skip to main content

Coachtraject In je Sas voor de Klas

In 6 stappen met meer rust, aandacht en plezier in de klas.

Herken je dit?

 • Steeds vaker merk je dat je gespannen en opgejaagd rondloopt.
 • Op zondagavond zie je op tegen de schoolweek die nog moet beginnen.
 • Het lukt je steeds vaker niet om het leuk te hebben met je klas.
 • Je vindt dat de kinderen de aandacht van jou moeten krijgen die ze nodig hebben, maar regelmatig lukt je dat niet en je voelt je daarin tekortschieten.
 • Ondanks dat jullie op school maatregelen hebben genomen blijft de werkdruk te hoog.


Ik vind het zo ontzettend jammer dat zoveel lieve, enthousiaste en betrokken leerkrachten zo vaak een hoge werkdruk ervaren. En dat veel te veel leerkrachten met spanningen en stress rondlopen.

Voor jezelf wil je dat niet. Maar ook voor de kinderen is dat niet wat je wil. En dat is ook echt niet nodig. Want jij kunt leren om het beste van jezelf te geven terwijl je tegelijk ook goed voor jezelf zorgt.

Ik maak het nog gekker: je zorgt zelfs goed voor jezelf àls je het beste van jezelf geeft.

Ik kan je niet helpen om het werk te veranderen, ik kan je wel helpen om anders met situaties om te gaan zodat je minder werkdruk, minder stress en minder spanningen ervaart. Om te zorgen voor jezelf en uit te gaan van wat jij nodig hebt om het beste van jezelf te kunnen geven.
Waardoor jij met meer rust, aandacht en plezier je vak kunt uitoefenen en je kinderen optimaal kunt begeleiden en samen een fijne groep creëren. Zodat jij die juf of meester bent die zij zich later nog met een blij hart herinneren.

Hoe zou het zijn als je hier hulp bij vraagt? In een periode van 3 maanden kun je al meer rust, ruimte en plezier ervaren tijdens je werkdagen. In 3 maanden kun je zorgen dat je minder last hebt van vervelende collega’s, drukke leerlingen of een lastige leidinggevende.
In je sas en met meer zelfvertrouwen en plezier kun je weer die leerkracht zijn die jij zo graag wil zijn voor je kinderen én voor jezelf. Zodat je ook thuis die fijne partner, vader of moeder kunt zijn. En zodat je zelfs voldoende tijd voor jezelf kunt maken.

Hoe lang houd je het nog vol op deze manier?

Je houdt van je vak, je wil het contact met de kinderen niet kwijt maar je vraagt je regelmatig af hoe lang je het nog volhoudt op deze manier.

Je wil het graag goed doen, dus neem je te vaak werk mee naar huis. Ook voel je je verantwoordelijk dus neem je veel taken op je en maak je je sterk voor zaken op school die volgens jou opgepakt moeten worden. Daar zit je vaak bovenop maar je hebt niet het gevoel dat er daardoor echt dingen veranderen.

Je hebt soms ook last van sluimerende conflicten met collega’s. Of je moet met een duo collega samenwerken met wie je geen klik hebt. Daar ervaar je spanningen door.

Je vindt het moeilijk om bij je leidinggevende aan te kaarten wat je nodig hebt om je werk goed en met meer ontspanning te kunnen doen.

Al met al voel je je steeds meer bekneld. Je hebt te veel last van spanningen en bij tijden loopt de stress te hoog op. Je hebt steeds minder plezier in je werk en je voelt je voortdurend tekortschieten. Enerzijds naar je leerlingen en anderzijds naar je thuisfront.

 

Geef het beste aan jezelf,
zodat je ook het beste van jezelf kunt geven. 

Wat als er niets verandert?

Want wat gebeurt er als er niets verandert? Als de spanningen en de stress blijven oplopen? Als je zoveel piekert over zaken dat je er slecht van slaapt?
Je fysieke klachten nemen toe waardoor je wellicht langdurig uitvalt. Je loopt steeds vaker chagrijnig, negatief, mopperig of angstig en gespannen rond. Je kunt niet meer genieten van de kleine dingen. Je neemt geen tijd meer om op te laden. Je reageert alles op jezelf en anderen af. Kortom je bent niet meer genietbaar, je functioneert steeds slechter zowel op je werk als thuis. Wil jij zo zijn?

Als je eenmaal zover bent gekomen dan duurt de weg terug ook veel langer. Hoe meer je doorgaat met krampachtig volhouden, hoe meer moeite het je kost om dat los te laten en effectievere manieren aan te leren.

 

Wat levert
het coachtraject
In je Sas voor de Klas
jou op?

Het coachtraject In je Sas voor de Klas levert je het volgende op: 

 • Je bent met meer rust in je hoofd en meer ontspanning in je lijf in de klas.
 • Je hebt geleerd hoe jij spanning en stress opbouwt en je neemt jouw lichaamssignalen serieus.
 • Je weet waar jouw kwaliteiten en valkuilen liggen.
 • Je neemt met meer gemak en minder schuldgevoel rustmomenten temidden van je volle dag.
 • Je durft meer voor jezelf te kiezen en je kunt je grenzen beter aangeven.
 • Je werkdruk vermindert. 
 • Je bent milder naar jezelf en anderen en je kiest gemakkelijker voor een positieve mindset.
 • Je vraagt gemakkelijker hulp aan je collega’s en je leidinggevende.
 • Je hebt meer vertrouwen in jezelf en staat steviger en vanuit rust in de klas.
 • Je kleurt vaker buiten de lijntjes: vanuit jouw eigen inzicht pak je situaties aan in plaats van dat je alleen de regels en richtlijnen opvolgt.
Dit zeggen anderen

Ik had vaak helemaal geen zin om weer te beginnen op maandag. Ik liep heel gespannen rond en ik had de rest van de week weinig energie meer over voor andere leuke dingen.
Ik was zo gespannen bezig met hoe de kinderen zich ‘toch eigenlijk zouden moeten gedragen’ en hoe ik ‘situaties toch eigenlijk veel beter aan zou moeten pakken’.
Door de coaching van Marijke heb ik hier steeds meer inzicht in gekregen en nu kijk ik veel meer naar hoe de situatie nu is en wat er op dat moment mogelijk is. Ik kan dingen meer laten, maak me minder druk en kijk veel meer naar wat er wel kan. Nu ben ik veel vaker heel blij met creatieve momenten die ontstaan of dat ik met een groepje kinderen spontaan iets oppak vanuit wat zij zeggen. Dan voel ik me helemaal in de flow en denk ik ja, dit is waarom ik weer ben teruggekeerd naar het onderwijs! Hier wordt ik blij van en ik krijg er weer energie van. 

JOYCE, LEERKRACHT GROEP 3

Het coachtraject In je Sas voor de klas bestaat uit:

 • Intake live, of via skype of telefoon.
 • 6 gesprekken van 5 kwartier bij mij in de praktijkruimte (Als je wil dat ik naar jou toekom komen er extra reiskosten bij.)
  In het begin om de 2 weken, daarna om de 3 of 4 weken, dit stemmen we samen af.
 • Een werkmap met daarin na elke sessie: werkbladen, leesmateriaal, logboek.
 • Na elke sessie precies bij jou en bij jouw situaties passende oefeningen.
 • Tussentijds ben ik per mail en telefonisch bereikbaar voor vragen.
 • Aan het einde evalueren we het traject.
 • De prijs van dit traject bedraagt € 750,- excl. € 44,- btw.

 

Heb je interesse in dit coachtraject In je Sas voor de Klas?

Laat hier je gegevens achter, dan neem ik contact met je op om een intakegesprek in te plannen.

Ik hoop je binnenkort te spreken.

Op naar meer rust en ontspanning!