Skip to main content

Coachtraject Volop Vitaal Veerkrachtig en Verbonden

In 10 stappen krachtig, ontspannen, open en betrokken op school. 

Herken je dit?

 • Thuis ben je vaak te moe om nog leuke dingen te ondernemen, ’s avonds zeg je regelmatig je sport of je koor of toneelgroep af.
 • Je hebt het hele weekend nodig om bij te komen van je werk.
 • Je vindt het moeilijk om je grenzen aan te geven, om echt te zeggen wat je nodig hebt om binnen jouw balans te kunnen werken.
 • Een aantal jaren geleden ben je burn-out geraakt of heb je een poosje niet gewerkt. Je werkt nu alweer een tijdje maar je merkt dat je het op deze manier toch niet meer volhoudt. Je zoekt naar handvatten om een goede balans voor jezelf te creëren.
 • Je houdt van je werk, je hebt zelfs onderzocht of je het onderwijs niet wilde verlaten maar je weet echt dat hier je hart zit en dat je hier je plezier uithaalt. Nu je hier zeker van bent wil je ervoor gaan en beter op je grenzen letten zodat je weer helemaal vanuit je plezier en betrokkenheid in de klas kunt zijn.


Het kan anders 
Het kan anders door stapje voor stapje te stoppen met doorrennen. Door drastisch beter voor jezelf te gaan zorgen. Door jezelf echt serieus te gaan nemen. Het is niet gemakkelijk maar stapje voor stapje gaat je dat lukken.
Met in je eentje doorploeteren kom je niet verder. Ik kan je helpen om de juiste stapjes te zetten. Hoe je beter naar je lichaam leert luisteren. Om je te leren hoe je jezelf hierin echt serieus neemt. 

Zodat jij je weer volop vitaal voelt en op jouw eigen wijze van betekenis kunt zijn voor je leerlingen. 

Je wil wel anders maar je weet niet hoe

Het werk is voor je gevoel nooit af. Thuis ben je vaak ideeën aan het uitwerken en je gezin vraagt zich regelmatig af wanneer je tijd voor hen hebt. Je humeur is de laatste tijd niet meer om over naar huis te schrijven.

Zo goed en zo kwaad als het gaat ploeter je door. Je bent bang dat als je even stopt dat je dan niet meer overeind komt. 
Je houdt je angstvallig vast aan je werk. Hoe moet dat dan als je echt toegeeft aan je moeheid? Aan je gevoel van dat het zo echt niet langer kan. Dan denk je toch dat je hebt gefaald? En hoe moet het dan met de kinderen? Je wil het wel anders maar je weer niet hoe.

Vanuit verbinding met jezelf kun je weer echt verbinding met je leerlingen maken.
Zo maak je werkelijk verschil. 

Wat als er niets verandert?

Als er niets verandert, als je zo door blijft gaan ga je hoe dan ook (weer) uitvallen. Eigenlijk durfde je dat jezelf nog niet echt te bekennen. En misschien weet je inmiddels dat als je wederom uitvalt door stress en spanningen het des te moeizamer gaat worden om weer terug te keren op het werk.
Daarom is het zo belangrijk dat jij weet wat jij nodig hebt om in balans te werken. Om je beste zelf te geven en heel goed voor jezelf te zorgen.

Daarom moet je echt leren omgaan met al die stemmetjes in je hoofd. Weten welke stem jouw wijze stem is. 

Het is echt mogelijk om je weer vitaal, krachtig en ontspannen te voelen. 

Wat levert
het coachtraject
Volop Vitaal Veerkrachtig en Verbonden 
jou op?

Het coachtraject Volop Vitaal Veerkrachtig en Verbonden levert je het volgende op: 

 • Je bent met meer rust in je hoofd en met meer ontspanning in je lijf in de klas.
 • Je neemt met meer gemak en minder schuldgevoel rustmomenten temidden van je volle dag.
 • Je durft meer voor jezelf te kiezen en je kunt je grenzen beter aangeven.
 • Je bent milder naar jezelf en anderen en je kiest gemakkelijker voor een positieve mindset.
 • Je hebt meer vertrouwen in jezelf en je staat steviger en vanuit rust in de klas.
 • Je kleurt regelmatig buiten de lijntjes: vanuit jouw eigen inzicht pak je situaties aan in plaats van dat je alleen de regels en richtlijnen opvolgt. Je handelt vanuit jouw kracht en kwaliteiten. Je kent je beperkingen en je valkuilen. Hierdoor sta je vanuit jouw eigen rustpunt stevig en ontspannen voor de klas.
 • Ook in uitdagende situaties laat jij je niet van je stuk brengen. Je kunt jezelf weer hervinden na of in lastige situaties. 
 • Vanuit jouw verbinding met jezelf kun je met gemak goede relaties leggen met je leerlingen. 
 • Je staat open en ontspannen in de klas en weet een fijne sfeer te creëren met de kinderen. 
 • Je voelt jezelf krachtig en reageert alert op situaties. 
 • Je hebt je vitaliteit weer hervonden en je weet hoe je deze moet onderhouden.
 • Je weet wat jij nodig hebt om optimaal te functioneren en je gaat hierover in gesprek met je leidinggevende en je team. 
Dit zeggen anderen

Mijn leerdoelen waren met name een betere balans krijgen in werk/privé en daarin ontdekken wat patronen zijn en valkuilen. En ook meer inzicht in eigen denkpatronen en gedragspatronen.
Ik heb geleerd dat ik soms teveel vastzit in het hoofd; neig naar perfectie (moeten) en moeite heb regie uit handen te geven. De oefeningen hebben mij geholpen om me uit mijn hoofd te halen. En ik heb geleerd om zachter te kunnen en durven zijn naar mezelf.

De gesprekken passen bij mij: ik voel me begrepen en Marijke analyseert scherp en door haar rustige en doordachte manier van optreden laat ze mij zelf nadenken over een leerdoel. 

PATRICIA V., INTERN BEGELEIDER

“Ik was het schooljaar weer begonnen en merkte dat ik weer in die voortdenderende trein ging stappen en ik werd er helemaal niet blij van. Ik was bang dat ik weer uit zou gaan vallen en ik wist dat er nu iets moest gebeuren. Toen heb ik Marijke gevraagd om een traject met mij te doen. 

Ik heb geleerd om zelf rust te kunnen ervaren en te kunnen brengen. Dingen parkeren en hier en nu zijn in plaats van met wat allemaal nog moet. Gewoon genieten van wat er gebeurt.
Ik vind het heel fijn dat ik weer de verbinding met de kinderen voel en dat ik zie wat nodig is en daar op in kan spelen. Dat ik echt even kan ademhalen en prioriteiten kan stellen. Niet steeds overspoeld raken van alles wat moet.

Dat je ook weer leuk kunt lesgeven, dat je tijd hebt om een les leuk te maken. Meer het echte leven binnenhalen, dat je ruimte voelt om dat te organiseren, meer beseffen waar kinderen echt van leren en dat is niet altijd uit die boekjes.”

SHELLEY, LEERKRACHT GROEP 4

Het coachtraject Volop Vitaal veerkrachtig en Verbonden  bestaat uit:

 • Intake live, of via skype of telefoon.
 • 10 gesprekken van 1,5 uur bij mij in de praktijkruimte (Als je wil dat ik naar jou toekom komen er extra reiskosten bij.)
  In het begin om de 2 weken, daarna om de 3 of 4 weken, dit stemmen we samen af.
 • Een werkmap met daarin na elke sessie: werkbladen, leesmateriaal, oefeningen.
 • Na elke sessie precies bij jou en bij jouw situaties passende oefeningen.
 • Tussentijds ben ik per mail en telefonisch bereikbaar voor vragen.
 • Aan het einde evalueren we het traject.
 • De prijs van dit traject bedraagt € 1250,- excl. € 263,- btw.

 

Heb je interesse in dit coachtraject Volop Vitaal en Verbonden?

Laat hier je gegevens achter, dan neem ik contact met je op om een intakegesprek in te plannen.

Ik hoop je binnenkort te spreken.

Op naar meer rust en ontspanning!