Skip to main content

Geef les zonder stress gesprek

Gratis en vrijblijvend coachgesprek

  • Ben jij leerkracht en merk je dat het je steeds meer moeite kost om vol plezier en met aandacht voor elk kind in de klas te staan?
  • Loop je vaak opgejaagd en gespannen rond?

Dat was vast niet jouw idee toen je vol passie voor het onderwijs hebt gekozen. 

Op zondagavond kan je je niet ontspannen omdat je erg opziet tegen je werkweek. En de rest van de week sleep je je voort van dag tot dag. Je weet soms echt niet hoe je al het werk gedaan krijgt. Je hebt ook steeds vaker moeite om de stemming erin te houden in de klas. 

Je vraagt je regelmatig af wat je in vredesnaam nog kunt doen om het vol te houden. Je hebt al van alles geprobeerd en je komt niet echt verder.

Je hebt al van alles gedaan

Je hebt wel eens een timemanagementcursus uitgeprobeerd, je hebt met je leidinggevende besproken hoe je taken anders aan kunt pakken. Met je collega’s heb je een betere verdeling afgesproken. Je hebt met jezelf afgesproken om nog maar één avond in de week werk mee naar huis te nemen. Maar het zet geen zoden aan de dijk. 

Je blijft te vaak ja zeggen ook al voel je nee. Je bent nog te vaak ’s avonds aan het werk. En op de lange duur blijf je je moe, gestrest en opgejaagd voelen. Op zondagavond kun je niet slapen omdat je in je hoofd druk bezig bent met wat er allemaal moet de komende week. 

Waarom lukt het maar niet?

Soms werkt iets wel maar dan val je toch weer terug in je oude valkuilen. Of het lukt je wel een beetje maar is dat niet genoeg.
Je zet dan vaak net niet die stappen die precies bij jou en de situatie waar je nu in zit passen. 

Ik krijg ook leerkrachten bij me die zeggen: “Ja ik wéét nu wel wat ik moet doen maar toch doe ik het niet.” 

Door samen hiernaar te kijken weet je welke stappen je wél kunnen helpen om met meer rust, aandacht en plezier in je werk te staan. En ook wat je vooral niet moet doen.

“Het allerkleinste stapje dat nu op dit moment precies bij jou en jouw situatie past is de stap
die je tot de allergrootste verandering gaat leiden.“ 

Heb je interesse in dit gratis en vrijblijvende gesprek?

Laat hier je gegevens achter, dan neem ik contact met je op om een gesprek in te plannen.

Wat als er niets verandert?

Hoe lang blijf jij nog rondlopen met die onrust in je hoofd? Met alle spanningen in je lijf? Met je voortdurend opgejaagd voelen? Met je ontevreden gevoel omdat je weer ja hebt gezegd terwijl je nog zo met jezelf had afgesproken om nee te zeggen. 

Je voelt je steeds meer tekortschieten naar je gezin, je partner, je vrienden, je sportclubs. En ook naar je leerlingen voel je je steeds meer tekortschieten omdat je voelt dat je niet meer het beste van jezelf kunt geven.

Als je hier geen stappen in zet dan ligt korte of langdurende uitval in het verschiet. Met alle gevolgen van dien voor jezelf en voor je partner, je kinderen, je sociale leven. Dat is het je toch niet waard? Dus, kom in actie voor jezelf! Zet jezelf op de eerste plaats en zet jouw volgende stap om goed voor jezelf te leren zorgen

Ik gun het je zo om met rust en plezier in de klas te staan. Zodat je weer aandacht hebt voor elk kind in je klas. En je zelf weer met plezier naar je werk gaat en tijd hebt voor je gezin en je sociale leven.

Deze gratis en vrijblijvende gesprekken voer ik speciaal met betrokken leerkrachten die al van alles hebben geprobeerd en wie het maar niet lukt om meer rust in hun dag en hun hoofd te krijgen.

Een leerkracht vertelt me twee weken na dit geef les zonder stress-gesprek:

Ik pas die oefening nu regelmatig toe en ik ren al niet meer zo snel door de gangen. En ook die spanning die altijd in mijn schouders zit is minder. Ik voel echt meer rust in mijn lijf. “

Het geef les zonder stress gesprek:

  • Duurt drie kwartier. 
  • Voorafgaand vul je een vragenlijst in zodat we in het gesprek direct tot de kern kunnen doordringen.
  • Tijdens het gesprek stel ik je verdiepende vragen waardoor je meer inzicht krijgt in jouw stresspatronen.
  • We kijken samen wat bij jou de meeste stress veroorzaakt en waar mogelijkheden liggen om meer rust en ruimte in te bouwen.
  • Samen kiezen we een oefening die je thuis en op je werk direct kunt toepassen.


Praktisch

Het gesprek vindt plaats in mijn werkruimte in de binnenstad van Zwolle. Omdat ik weet hoe druk je bent kunnen we natuurlijk ook skypen en als meer mensen van je school dit gesprek hebben aangevraagd kom ik graag naar jouw school toe.

De gesprekken worden overdag gepland, daarnaast plan ik hiervoor één avond in de week in.

Ik hoop je binnenkort te spreken.
Op naar meer rust, aandacht en plezier! 

Heb je interesse in dit gratis en vrijblijvende gesprek?

Laat hier je gegevens achter, dan neem ik contact met je op om een gesprek in te plannen.