Skip to main content
Ik liet me gek maken

Ik liet me gek maken

Artikel Ik liet me gek maken

Ik liet mezelf behoorlijk gek maken. Als je me volgt weet je dat ik je graag inspireer en help om je eigen bezieling te volgen en je niet mee te laten slepen door de waan van de dag. Niet door alles wat er van buiten op je afkomt. En niet door je eigen gedoe van binnen: je gekmakende gedachten en je verwarrende emoties. Maar tja zoals de kraan bij de loodgieter thuis ook lekt, zo waren de voor mij zo vanzelfsprekende motivatie, inspiratie en enthousiasme ver te zoeken. Ik had mezelf gek laten maken.

Beetje veel ballen

Waar liet ik me dan gek door maken? In de afgelopen jaren had ik twee nieuwsbrieven en gebruikte ik in mijn communicatie meerdere doelgroepen. Ik bied mijn diensten en producten aan voor onderwijs, voor de zorg, voor kinderen en hun ouders én voor vrouwen die vele ballen hoog hebben te houden en op zoek zijn naar meer balans. Voor elke doelgroep wilde ik schrijven binnen die eigen context, zodat het voor iedereen heel herkenbaar was. Dus met voorbeelden binnen het onderwijs, uit de dagelijkse werkpraktijk in de zorg en in het dagelijks leven van ouders. Ook wilde ik elke doelgroep specifieke tips geven. Nou je voelt hem al aankomen … best een beetje veel ballen voor mij.

Onrustig en jaloers

Ik voelde me hier steeds onrustiger onder worden. En waar ik het bijna altijd leuk vind om blogs te schrijven en tips te delen begon ik er steeds meer tegenop te zien, het uit te stellen en ‘er moeilijk over te denken’. Ik keek soms jaloers naar collega’s die zich in mijn ogen ‘met gewoon maar één ding’ bezig hoefden te houden.

Verlangen

Ook begin ik steeds meer het verlangen te voelen dat ik het graag moeitelozer wilde doen in mijn communicatie naar buiten toe. Naast het werken met klanten wat ik het allerleukste vind om te doen is het als ondernemer ook nodig om aan je zichtbaarheid te werken. Dat laatste daar heb ik steeds meer in geleerd, training en coaching in gevolgd en dat ben ik zelfs ook steeds leuker gaan vinden. Ik heb het altijd leuk gevonden om te schrijven. Maar het kost best veel tijd en de manier waarop ik dat tot nu toe deed kostte zeg maar dubbel zoveel tijd.

Hoe dan wel?

Langzaam maar zeker drong tot me door dat ik het zo niet meer moest doen maar ik kreeg ook niet helder hoe dan wel.

Intussen hoorde ik mezelf steeds vaker zeggen tegen klanten maar ook tegen iedereen die het wel of niet wilde horen: ‘Joh, laat je niet gek maken’. En terwijl ik dat hardop zei werd ik me er steeds meer van bewust dat ik mezelf eigenlijk ook hartstikke gek aan het maken was!

Help ik moet kiezen

Dus in februari heb ik een van mijn ondernemerscoaches geraadpleegd en vroeg ik hem:
Help me Pieter, ik laat me gek maken en ik weet dat ik moet kiezen maar ik weet echt niet hoe! Ik moet kiezen tussen de doelgroepen waar ik me met mijn bedrijf op richt: onderwijs, zorg, ouders, hun kinderen en drukbezette vrouwen. Maar ik wil helemaal niet kiezen want ik vind hen allemáál zo leuk om mee te werken.
Ik vind het begeleiden van een leerkracht die graag meer rust en ruimte wil net zo leuk als een zorgprofessional helpen zoeken naar haar grenzen. Ik vind het net zo leuk om een werkende moeder te helpen om een burn out te voorkomen als om kinderen te leren hoe ze temidden van de drukte en alle prikkels weer rust en ontspanning bij zichzelf kunnen vinden. Ik vind het superleuk om een training stresspreventie te geven aan medewerkers van een transportbedrijf.
En tegelijkertijd weet ik dat ik mijn bedrijf anders moet gaan inrichten want ik krijg hier steeds minder energie van, mijn vuur gaat eruit. Terwijl ik juist sta voor bezield en betrokken werken!’
Ik vertelde Pieter waar ik stond met mijn bedrijf en na zijn feedback en marketingtips kwam ik al gauw tot de beslissing. Ik streepte alle doelgroepen door en schreef op die plaats:

Laat je niet gek maken!

Want dat is precies waar het over gaat, voor mij, voor jou, voor de leerkracht, de zorgprofessional, het kind, de ouder. Voor ons allemaal is het van levensbelang om ons niet gek te laten maken, om uit ons hoofd te komen en om onze eigen bezieling en levenswijsheid te volgen zodat we relaxter zijn, ons minder stress en gedoe op de hals halen en zo onze gezondheid positief beïnvloeden. En zodat we ons meer verbonden voelen, echt contact maken met elkaar en echt van betekenis kunnen zijn. En zodat we gezondere en duurzamere keuzes maken.
Als we ons niet zo gek laten maken en onze eigen bezieling en wijsheid volgen dan creëren we met elkaar een mooiere wereld en nalatenschap.

Jouw eigen wijsheid

Dus mijn vuur is weer aangewakkerd en ga ik de komende tijd onderhouden door het van meer brandstof en zuurstof te voorzien. Je gaat nog meer van mij lezen en horen om je te inspireren zodat je je niet gek laat maken en jij je eigen wijze hart gaat volgen.

En denk je nou, hé dat herken ik, ik laat me ook gek maken en dat wil ik niet meer. Stuur me dan een mailtje dan gaan we samen in gesprek. We kijken samen hoe jij jouw eigen wijsheid meer kunt volgen en waar jij in je dagelijks leven de eerste stappen kunt zetten naar meer rust in je hoofd en meer ruimte in je dag.

Mindful Morning

Wil je jezelf graag wat langer de tijd geven om bij jezelf stil te staan en te reflecteren op hoe jij je mee laat slepen door de waan van de dag en door jouw eigen gedachten en gedoe? Lees hier dan meer over de Mindful Morning op zondag 31 maart: een ochtend me-time om jezelf op te laden, te herijken en te onderzoeken welke kleine stapjes jij in je dagelijks leven kunt zetten naar meer rust en ruimte voor jezelf.

 

Photo by Green Chameleon on Unsplash