Skip to main content
Zelfontwikkelings jaartraject

Als je bent belast in je verleden

Is het tijd voor DE TWEEDE RONDE

“Eigenlijk heb ik meer ruimte nodig”

 Ook al denk je misschien dat je werkgever hier niet voor openstaat; 90% van mijn traject worden vergoed door werkgevers. Omdat het ‘om persoonlijke ontwikkeling’ gaat. Werkgevers zijn er enorm bij gebaat dat jij lekker in je vel zit.

“Ik verlang naar rust, ontspanning en meer mezelf zijn; authenticiteit. Alleen ik ben belast in mijn verleden, ook al heb ik daar al hulp voor gezocht. Hierdoor voel ik me belemmerd en ervaar ik een minder ontspannen leven. Ik ervaar blokkades om vrij uit te spreken vanuit een gezonde dialoog. Ik zit vaker vast in mezelf en het lukt me maar niet om gewoon mijn ontspannen zelf te zijn. Ik heb al in mezelf geïnvesteerd. Toch voel ik dat ik ook nog wat ‘te doen’ heb, nog niet ben waar ik wil zijn.“

“Ook al ben ik belast in mijn verleden, eindelijk voel ik de innerlijke rust en vrijheid om op mijn eigen wijze mijn leven in te vullen. Zonder dat gevoelens van minderwaardigheid of van schuld of schaamte mij in de weg zitten. Ik kan het, het beste omschrijven als denvrijheid om mezelf te zijn.” – Inge 

Wat ik bij mijn klanten toch het meest naar voren zie komen is een bepaalde mate van onzekerheid in zichzelf en een gebrek aan zelfvertrouwen wanneer er ‘spannende’ dingen te gebeuren staan. Ook zie ik een verlangen om te doen wat bij hun zelf past, wat bij hun potentieel hoort, wat ze graag willen doen én ze worden ergens door belemmert om dat potentieel in te kunnen zetten. Mijn naam is Marijke Willems en ik werk met mensen die belast zijn in hun geschiedenis. Ik werk met bijzondere oefeningen, die dieper hun werk doen simpelweg omdat je al met jezelf en je geschiedenis aan het werk bent geweest. Daardoor weet ik dat jij in staat bent om aan te kijken en aan te gaan wat er nu aangeraakt mag worden en voel jij ergens ook wel dat het tijd is voor therapie ronde twee of drie..

“Voorheen kwam ik er niet écht bij en nu heb ik dankzij Marijke al zoveel stappen gezet’.

Herken jij dit?

 • Je bent al bij een psycholoog, POH geweest
 • Je slaapt in periodes slecht
 • Je voelt je vaak moe
 • Je hebt trauma’s in je verleden opgelopen
 • Je hebt bijvoorbeeld de diagnose ADHD of HSP 
 • Je hebt al van alles gedaan in je leven om van je verleden af te komen; yoga, meditatie, zelfhulpboeken
 • Je ervaart vaak gevoelens van somberheid enleegte in de dag
 • Je ervaart terugkerende fysieke klachten zoals een vastzittende nek, schouders, rugklachten
 • In je privé en/of werkrelaties kom je steeds dezelfde uitdagingen tegen. Dan gaat het weer een tijdje goed maar dan bevind je je toch weer in hetzelfde conflict, spagaat.
 • Je voelt je soms overweldigd door je gevoelens of prikkels van buitenaf waardoor je niet meer weet wat er nou werkelijk aan de hand is en je helemaal niet weet wat te doen in een situatie.
 • Je doet van alles wat je misschien niet wilt doen: je weet ook eigenlijk niet meer echt wat je leuk vindt.
 • Je bent jezelf eigenlijk een beetje kwijtgeraakt.

Levensveranderend

Ik werk als psychosociaal Acceptance en Commitment Therapeut. Al meer dan 15 jaar als professioneel coach, mindfulnesstrainer en individueel opsteller.

Naast mijn professionele pad is mijn persoonlijke reis in het leven ook levens veranderend geweest. Lange tijd werd ik door mijn belaste verleden bestuurd. Ik heb zelf ervaren dat het werkelijk mogelijk is om los te komen vanuit een leven vol spanningen en onveiligheid. Dat gun ik jou ook van harte.

Als we onze eigen wijsheid en inspiratie als beginpunt nemen, creëren we met elkaar een mooiere wereld, waarin we in liefde met onszelf en met elkaar omgaan, beter voor onszelf, voor elkaar en voor de aarde zijn.

Dit zeggen anderen…

“Marijke geeft mij handvatten om om te gaan met de voor mij uitdagende situaties. Ik voel mij gehoord door haar en voel het vertrouwen om mij helemaal open te stellen. Niks is gek of raar voor haar. Hierdoor komen we tot de diepere kern en lukt het mij om echt anders te denken en anders te doen.”

xx
xx

“Warm, steunend, empathisch en geduldig zijn woorden die in me op komen, als ik terugdenk aan mijn traject bij Marijke. 

Naast het bieden van een luisterend oor, is ze is erg goed in het gesprek zo te leiden dat je zelf tot inzichten komt. 
Dit werkt erg verhelderend en motiverend.

Ik kan haar van harte aanbevelen!”

Elske Hammer

Mensen omschrijven mij als compassievol, confronterend en met humor. We gaan samen op ontdekkingstocht. We leggen het vergrootglas op jouw gedrag om te ontdekken hoe jij doet wat jij doet. 

Emoties en gevoelens laten zich niet controleren. Nieuw gedrag heeft tijd nodig om opnieuw in te slijten. En als jij zover bent, kom je hierin ook je omgeving tegen. Je gaat merken dat je na enkele sessies al resultaten boekt. Cliënten geven na het 2e of 3e gesprek al aan dat ze meer doen van wat ze wel willen. Dat ze zich anders voelen, minder overweldigd, makkelijker loslaten van negatieve gedachten.

EEN KRACHTIGE COMBINATIE VAN GEDRAGSTRAINING,

LICHAAMSGERICHT EN SYSTEMISCH WERK

Mensen die belast zijn in hun verleden voelen zich vaak ‘wandelende hoofden’. Daar zoeken we veiligheid en controle in de ons overweldigende wereld. Maar jij, ik, wij bestaan niet alleen uit ons hoofd. Jezelf hervinden gaat vooral ook om jezelf he-le-maal te ontdekken én te omarmen. Je brein, je lichaam, je geest, je ziel. Je gedachten, je gevoelens en je handelen. In de tweede ronde , dit zelfontwikkelingsjaartraject, leer je vanuit / rondom deze 3 pijlers

BREIN & AANDACHT 
TRAINING
LICHAAMSBEWUSTZIJN
 & INTUITIE VERSTERKEN
VERHELDEREN

“Het gaat er niet om dat je je goed voelt, het gaat erom dat je goed voelt”

Marijke Willems Bezield en betrokken werken

ZO GA JIJ JE VOELEN

Onder al die lagen van gevoelens en gedoe hervind jij jezelf en is er weer helderheid in jou over wie jij bent, waar je van houdt en ook waar je goed op gaat, wat jouw voorwaarden en behoeften zijn in het leven. Jij accepteert jezelf zoals jij bent met al je mooie en prachtige kanten, met al je donkere en uitdagende kanten, met alle rafels en schuurrandjes. Je houdt zelfs helemaal van jezelf zoals jij hier en nu bent. Jij bent weer helemaal aan het stuur van jouw leven gaan zitten. Jij laat je niet meer van de wap brengen door je negatieve gedachten. Jij ervaart jouw emoties en gevoelens als richtingaanwijzers in je leven.

De inhoud van het traject

 1. Waar vecht jij tegen? En waar sta jij voor? Keuzepunt.
 2. Stresss!!! In de ban van je brein. Window of tolerance.
 3. De wijsheid van je lichaam: lichaamsbewustzijn, emoties & intuïtie.
 4. Accepteren en loslaten: mindfulness en radicale acceptatie.
 5. Spelen met alle verhalen in je hoofd. Fusie en defusie.
 6. Jouw overlevingspatronen op tafel: systemisch opstellen.
 7. Ont-moet jezelf: schijn het licht op je innerlijke criticus.
 8. Wees je eigen beste vriend(in): compassie en mildheid.
 9. Wat zijn de wegwijzers in jouw leven en hoe blijf jij aan het stuur zitten: waarden en vervulling in je leven. 
 10. Trouw aan jezelf blijven: daar waar het schuurt leven op jouw voor-waarden.
  Marijke Willems Bezield en betrokken werken

  Het traject stem ik samen met jou af op jouw proces. In de beginfase zien we elkaar om de 2 a 3 weken. Bij de een zal dat vervolgens 1 x per maand of 6 weken zijn en bij de ander zal dat tweewekelijks blijven. Dat ligt helemaal aan waar jij op dat moment staat, hoe het er in jouw leven op dat moment uitziet. En wat daarbij passend en werkbaar is voor jou. De sessies duren circa 1,5 uur. Maar ook hierbij kijk ik wat bij jou past. 

  PRAKTISCH
  • Opzet jaartraject afhankelijk vh proces en de persoon. Bijvoorbeeld:
   • 8 sessies van 1 uur en 1 keer 4 uur
   • 10 keer 1,5 uur en 4 keer half uur online
  • Individuele sessies vnl live in Zwolle, soms online, soms wandelend.
  • Daarnaast audio’s, werkboeken, opdrachten via de mail.
  • Mailcoaching 4 keer.
  • 2 live groepsdagen: onderwerp afhankelijk van de energie en de vragen in het moment van de deelnemers. (bijv: meditatie/stiltedeel, systemisch werken, lichaamsgericht, ademwerk, samenopdrachten. (Van en met elkaar leren werkt heel krachtig, werkelijk ervaren dat we allemaal lijden kennen en oefenen met vanuit de verbinding met jezelf de verbinding met de ander aangaan, vanuit vrijheid ipv vanuit je patronen)

  Dit traject is niet voor jou als je …

  • naast de sessies niet thuis en op je werk wilt oefenen en hier tijd en aandacht in wil investeren.
  • vindt dat het aan anderen ligt en niet aan jou.
  • er niet voor openstaat om voor jou onbekende oefeningen uit te proberen.
  • moeite hebt met zelfreflectie en niet coachbaar bent.
  • denkt dat ik een perfect leven heb en op een zenwolkje door het leven vlieg.
  • denkt dat het sowieso mogelijk is om dat doel te behalen in het leven ☺
  • wil dat ik jouw problemen oplos.
  • (… elders onder psybehandeling bent.)
  • bepaalde psychiatrische diagnoses hebt. Mocht je hierover twijfelen, dit bespreek ik altijd in het vrijblijvende kennismakingsgesprek voorafgaand aan het wel of niet starten van dit zelfontwikkelingstraject De Tweede Ronde.

  “Van radicale acceptatie word je geen zachtgekookt ei”

  Stel je voor over een paar maanden …

  Eerste resultaten naa eerste/ tweede sessies noemen 

  En over een jaar …

  [korter …]

  zit je superlekker in je vel … (resulataten die ze bereiken …) forever.

  Je bent zeker niet emer de persoon die je nu bent, nee je bent nog meer jezelf geworden. Je hebt nog meer ontdekt wat jouw werkelijke behoeften, verlangens, drijfveren, voorwaarden zijn. Jij weet waar jij het goed op doet én jij weet dit in je dagelijks leven voor elkaar te krijgen.

  Jij leeft vanuit jouw authentieke zelf en voelt je vrij om jouw eigen wijze keuzes te maken.

  Jij voelt vervulling en leidt een zinvol leven óók al is niet alles perfect in je leven en draag je de lasten uit je verleden met je mee. Jij hebt echter je veerkracht en wendbaarheid vergroot en kunt deze bewust inzetten zodat je je opgewassen voelt tegen allerlei crises en uitdagingen die het leven nou eenmaal met zich meebrengt.

  Je durft te voelen en daarnaar te handelen.

  Jij accepteert jezelf met al je eigenaardigheden en je kwaliteiten en talenten.

  Je kunt lachen om je fouten, wat fouten? Die bestaan eigenlijk niet ..

  En je gedachten nemen geen loopje meer met jou.

  Want jij laat je niet meer gek maken door je stressvolle en negatieve gedachten en je kunt omgaan met jouw emoties en gevoelens in plaats van dat je erdoor wordt overspoeld.

  Zo kun jij de dingen doen die jij graag wil in je leven.

  “Spanning is wie je denkt dat je bent, ontspanning is wie je bent”