Skip to main content

Mindful Morning

Hervind jezelf en creëer rustmomenten temidden van de waan van de dag.

 

 • Zorg je veel voor anderen en heb je moeite om alle ballen in de lucht te houden?
 • Ren je maar door terwijl je nog zo met jezelf had afgesproken om meer rustmomenten te nemen?
 • Ben je druk in je hoofd of voel je voortdurend spanningen in je lijf?
 • Denk je regelmatig: ‘Nu ga ik een betere balans creëren!’ en lukt het je maar niet om het vol te houden?

In deze overvolle tijd vol prikkels van buiten en verwachtingen van onszelf hebben veel mensen hier last van. Er komt heel veel op ons af en drukte lijkt de norm te worden. Het is een ware uitdaging om hier niet automatisch in mee te gaan. 

Wil jij deze uitdaging aangaan? Ik help je hier graag bij. Want ik heb zelf ervaren dat het echt mogelijk is om stapje voor stapje in het moment keuzes te leren maken. Zo ben ik van een overspoeld en voortdurend druk en gespannen mens naar een veel relaxtere en leukere versie van mezelf gegroeid. 

Ik organiseer 4 keer per jaar de mindful morning. Een zondagochtend voor jouzelf. Een moment van me-time, opladen en bewustwording. Zodat je relaxter je week in gaat en inzichten hebt opgedaan die je in de maanden erna direct in je dagelijks leven kunt toepassen. Zodat ook jij weer met meer rust en plezier je dagelijks leven leeft. 

 

Leer opmerken waar jij in je automatische patronen stapt

In je dagelijkse leven wordt je binnenste overspoeld door drukte, je volle agenda, de noden van anderen en je eigen ego. Je rent voortdurend aan jezelf voorbij.
Door een poosje stil te zijn ga je je weer met jezelf verbinden. 

Ook vind je daar jouw verlangens. Voor de een is dat meer rust in je hoofd, meer ruimte in je agenda, voor de ander ontspanning in je lijf, of meer jezelf voelen en voelen wat je wil. 

Door wat langer met jezelf stil te zijn, kun je ook precies herkennen waar jij weer op de automatische piloot gaat. Als je dat helder hebt voor jezelf ga je opmerken hoe jij jezelf onbewust van je verlangen afhoudt. Hoe jij bijvoorbeeld zorgt dat je geen rust creëert voor jezelf. En waar je dan op dat moment wel voor kiest. Zo kun je heel precies tot stapjes voor jezelf komen die je helpen om wel meer rust in de dag in te bouwen. Of om beter te kunnen te voelen dat je een nee voelt. 

 

Waarom lukt het maar niet?

Je hebt al een paar dingen met jezelf afgesproken, maar het lukt je niet om ze echt vol te houden. Voor je het weet zit je jezelf weer op de kop dat je het niet goed doet, dat je weer in dezelfde valkuil bent gestapt, dat je het vast nooit gaat leren. Uit frustratie raas je wat om je heen en dan bijt je je weer vast in dat wat er allemaal nog moet, je werk, je kinderen, je huishouden.

Al die dingen die je met jezelf afspreekt komen vaak ook op het Moeten-lijstje in je hoofd. ‘Ik moet het rustiger aan doen, ik moet meer slapen, ik moet meer sporten.’ Daarvan raak je vaak nog meer in de stress in plaats van dat het je helpt. Want je doet het niet of je doet het maar een klein beetje.

Als je hiermee te lang doorgaat gaat dat op den duur ten koste van jezelf, dat weet je en dat voel je diep vanbinnen ook wel.  Maar je blijft in dit cirkeltje ronddraaien. Je blijft te hard werken, je stelt je gezin teleur. Of je moeheid neemt met de dag toe. Je komt steeds minder toe aan de leuke dingen en je sociale leven schiet er steeds weer bij in. 

Hoe zou het zijn als je vaker momentjes voor jezelf durft te nemen middenin de drukte van de dag. Voel je dat de ontspanning je al toelacht? Dat die zegt: ja doe maar, kom maar hier. 

 

Nee zeggen tegen dat wat je loslaat creëert ruimte voor een ja!

Een ja voor dat wat belangrijk voor je is, wat je voedt, wat je energie geeft.

Resultaten

In de Mindful Morning kom je tot nieuwe inzichten die je helpen andere keuzes te maken in je leven. Je voelt meer waar jij behoefte aan hebt. Je weet weer wat jij echt verlangt. En je komt tot hele praktische ideeën voor de stappen die jij met gemak kunt zetten en die precies bij jou en jouw situatie passen.

Je maakt de balans op van de afgelopen maanden. Je laat los wat je niet meer dient en je maakt ruimte voor wat je gaat helpen bij het realiseren van je verlangens.  

Je kiest ook wat je loslaat, wat niet meer helpend voor je is. In alle mildheid spreek je met jezelf af dat je de komende maanden gaat oefenen met wat jou helpt: vaker nee zeggen, meer momentjes voor jezelf nemen, op zoek gaan naar wat jou echt oplaadt, enz.

Je gaat naar huis met concrete stapjes die voor jou helpend, energiegevend en helend zijn.
Je weet hoe je elke dag opnieuw met een milde maar vastberaden intentie meer rust en ruimte voor jezelf kunt inbouwen. 

Reacties van deelnemers:

 

Ik kon in de stilte heel goed merken dat mijn adem stopt als ik aan het nadenken ben.”

“Vertragen helpt me om bewust te worden van mijn lijf, gevoelens en gedachten. Ik kan me nu op mijn ademhaling richten om rust te vinden.”

“Fijn om samen te zijn in de stilte, ervaringen te delen. En het ook heel praktisch te maken. Hier kan ik echt wat mee om meer rust in te bouwen.”

“Ik vond het heel inspirerend. Marijke geeft veel ruimte en is een ankerpunt.”

“Ik vind je heel rustig en respectvol. Je schept een goede sfeer van vertrouwen.”

“Fijn de afwisseling tussen verdieping en praktisch.”

 

Praktisch

 • Data Mindful Mornings 2019: 
  • zondagochtend 29 september 
  • zondagochtend 24 november 
 • Tijden: van 9:30 – 13:00 uur. De deur is open vanaf 9:15, koffie, thee en water staan klaar. 
 • Locatie: Schelleschool Zwolle-Zuid.
 • Minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers. 
 • Kosten per persoon per keer € 47,- inclusief locatie, begeleiding, werkboekje, koffie, thee, water, versnaperingen, excl. € 9,90 btw. 

 

Boek je in een keer meerdere Mindful Mornings dan zijn de kosten als volgt:

Bij 2 ochtenden: € 81 excl. btw. (i.p.v. € 94)
Bij 3 ochtenden: € 105 excl. btw. (i.p.v. € 141)
Bij 4 ochtenden: € 120 excl. btw. (i.p.v. € 188)

Heb je interesse, laat dan hieronder je gegevens achter dan ontvang je het aanmeldformulier. 

Ik zie ernaar uit je te ontmoeten.
Laat je niet gek maken en creëer meer rust, aandacht en plezier in je leven!

Geef je hier op voor de Mindful Morning en je ontvangt het inschrijfformulier

Hoe ziet de ochtend er uit?

Om 9:15 is de deur open en staat de koffie en thee klaar. 
Om 9:30 starten we met een inleiding en delen we onze verlangens en belemmeringen met elkaar.
Daarna doen we ervarings- en aandachtsoefeningen, deze doe je op jezelf of samen met een andere deelnemer. 

We gaan 30-45 minuten naar buiten voor een stilte-wandeling. Door de beweging kom je gemakkelijker uit je hoofd en ontdek je waar jouw aandacht heen gaat op dit moment en wat jouw afleiders zijn. Na de stiltewandeling maken we een rustige overgang naar het praten en het weer in contact zijn met elkaar.
Daarna doen we verwerkingsoefeningen en is er ruimte om ervaringen en inzichten te delen met elkaar.

In het laatste deel van de ochtend besteden we expliciet aandacht aan hoe je dat gaat doen: kiezen voor dat wat helpend, energiegevend, helend is voor jou. En we kijken samen hoe je dit in kleine stapjes kunt inbouwen in jouw dag, in jouw week, in je maand, in de komende maanden. Elke dag opnieuw met een milde maar vastberaden intentie. 

Om 13:00 sluiten we af. 

Geef je hier op voor de Mindful Morning en je ontvangt het inschrijfformulier

Veelgestelde vragen


Kan dat wel samen gaan geoefende en ongeoefende mensen?

Jazeker kan dat. Ik geef voldoende begeleiding voor de ongeoefende mensen en er is voldoende ruimte voor de meer ervaren mensen. Daarnaast doet ieder op zijn of haar eigen wijze mee. Iedereen is anders en tegelijk komen we allemaal soortgelijke uitdagingen tegen.


Ben ik wel bereikbaar?

Nee, je bent de gehele ochtend niet bereikbaar. Als het nodig is kun je mijn mobiele nummer doorgeven. Overleg dat vantevoren dan even met mij.