Als we onszelf beter leren kennen
Met meer aandacht en een open mind leven en werken
Onze eigen wijsheid en inspiratie als beginpunt nemen
Creëren we met elkaar
Een mooiere wereld
Waarin we in liefde met elkaar omgaan
Beter voor onszelf, voor elkaar
En voor de aarde zijn.

 

Ontwikkeling

De afwisseling van stagnatie en groei die inherent is aan de ontwikkeling van de mens, hebben mij geboeid in mijn leven en loopbaan. Als begeleider in de gehandicaptenzorg deed ik veel ervaring op met hoe je gedragsverandering kunt uitnodigen. Ik ervaarde het leren en werken in de praktijk als enorm verrijkend. Deze interesse maakte dat ik onderwijskunde ging studeren. Naast de didactiek, trok het werken en leren in organisaties mijn aandacht. Vanaf dat moment heb ik me tijdens studie, onderzoek en loopbaan bezig gehouden met het leren en ontwikkelen van mens en organisatie.

Met veel plezier heb ik als opleidingsadviseur en ontwikkelaar gewerkt voor diverse organisaties, met passie voor zorg- en onderwijs: daar waar je als medewerker zelf het directe instrument bent voor je cliënt of leerling.

In de loop der tijd werd ik me steeds meer bewust van mijn missie. Van daaruit ontstond het verlangen om in 2010 mijn eigen bedrijf op te richten.
Ik ben intussen geschoold op het gebied van lichaamswerk, meditatie, mindfulness en ademwerk. Ik neem graag de rol op me van leer-facilitator, op organisatie- en individueel niveau.

In zorg en onderwijs help ik de professional om goed voor zichzelf te zorgen zodat hij of zij op zijn /haar eigen wijze van betekenis kan zijn voor de cliënten en leerlingen. Zodat zij weer werken vanuit het mens-tot-mens contact, eigen instrument.

Sinds 2004 heb ik in zorg en onderwijsorganisaties mensen getraind en gecoacht. Eerst meer competentiegericht. Daarna ben ik mij steeds meer gaan specialiseren in medewerkers met stressgerelateerde klachten. Steeds vaker hoorde ik mijzelf roepen “Laat je  niet gek maken!” Nu is het mijn missie om zoveel mogelijk mensen te helpen om zich niet gek te laten maken en om in alle vrijheid naar hun eigen wijsheid te luisteren en zonder schuldgevoel eigen-wijze keuzes te maken. 

 

Als erkend coach ben ik aangesloten bij de StiR. Ik onderschrijf en werk volgens de gedragscode voor professioneel begeleiders. Een onafhankelijk keurmerk voor professionele begeleiding in Nederland. 

Wanneer je met mensen werkt ben jij jouw eigen instrument. Dat ervaar ik zelf als coach en trainer aan den lijve. En als docent of zorg/hulpverlener is dat ook noodzakelijk. Jouw eigen instrument zuiver afstemmen, bijstellen, snaren vervangen, het ijkpunt verleggen, … Vanuit jouw kracht en kwaliteiten kun je dan weer van meer betekenis zijn en bovenal heb jij weer werkelijk plezier en zin in je werk. Het werk waar jij zo van houdt. 

Wil je meer weten of kennismaken?

Leuk! Maak een afspraak met me door op onderstaande knop te klikken. 

MARIJKE WILLEMS
Coach, trainer, onderwijskundige, opleidingsadviseur

06 518 068 83
info@marijkewillems.nl

Bezoekadres:
Place Vendome, Kamer 4.120
Dr. van Deenweg 162
8025 BM Zwolle

Postadres:
Molenweg 123,
8012 WD Zwolle

 

Gedragscode

KvK Zwolle 8225851
BTW nr. NL147830424B01
IBAN Bank: NL48KNAB0259973882

 

VOLG ME